Din profilbild är en avgörande del av din datingprofil online. Den fungerar som det första intrycket och bestämmer om din profil är värd en närmare titt. De övriga bilderna på din profil är också viktiga (3-5 är bäst), det finns ett par saker som du bör ha koll på för att se till att ditt urval av bilder har vad som krävs.När det kommer till din profilbild är det extra viktigt att ditt ansikte syns tydligt. När allt kommer omkring är ju ansiktet en av de viktigaste sakerna av din personlighet. Du bör alltid välja en profilbild där du själv gillar hur du ser ut. Bara då kommer du att känna förtroende för dig själv och din profil. En ”riggad” profilbild som ser fantastisk ut men som inte motsvarar din personlighet kommer bara att skapa problem längre fram i tiden när du försöker att leva upp till bilden. Stelt beteende på första daten kommer att bli oundvikligt.

Ett absolut nej för en profilbild är till exempel ett ansikte som inte går att känna igen. Oavsett om det är gömt bakom en mask eller solglasögon eller begravt under en masa smink. Den vitt spridda duck-face trenden är inte heller särskilt uttrycksfull. Betraktaren upplever ofta ett duck-face som något som är pinsamt snarare än lockande.

En profilbild som är riktad till antingen din urringning eller tvättbräda från ovan ser kanske bra ut, men om det är din valda profilbild, bör du fråga dig själv vad du letar efter. Avslöjande bilder brukar attrahera de som letar efter ett one-night stand istället för ”den rätta”.

Att välja de andra bilderna till din profil kan vara lite svårt. Generellt gäller samma ”regler” som för din profilbild. Men dessa bilder ger dig fler alternativ om hur du kan presentera dig själv.

Mångfald är det magiska ordet här. Smakprov från ditt liv, selfies och helkroppsbildet är alla bra val. Ju större variation på bilderna, desto bättre. Använd bilder som visar att du lever ett intressant liv och att potentiella datingpartner blir nyfikna på att bli en del av ditt liv.

Nakenbilder är å andra sidan inte ok. Om du inte bara letar efter kontakter för sex. Den allmänna regeln: ju mer hud korten visar, desto mer lockas de som är ute efter one-night stands, kortare affärer och sexuella äventyr till din profil. Detta gör det väldigt svårt att skilja på de som är intresserade av något seriöst och de som bara är ute efter att ha lite kul.

Profilbilder Do’s

 • Ditt ansikte är synligt tydligt
 • En helkroppsbild är inkluderad
 • Använd en profilbild som du gillar
 • Äkthet
 • Uttrycker din personlighet, till exempel genom att visa dina hobbys

Profilbilder Dont’s

 • Ditt ansikte är gömt bakom solglasögon, en mask eller en massa smink
 • Gruppbilder
 • Suddiga bilder
 • Nakenbilder
 • Ha barn som är med på bild
 • Bilder på landskap utan personer